Korsets betydelse

Varför är korset så viktigt?

Vi ser hur människor i vår omgivning famlar efter sanningen, och söker än här och än där. Att då gömma undan den tydligaste symbolen för det kristna kärleksbudskapet, KORSET, hur högt Gud älskade världen så att Han själv var villig att betala det högsta priset för att, en gång för alla göra vägen till frihet och sanning möjlig att finna för ALLA människor.

 JESUS, Guds son, tog sig an uppgiften, och trots att han önskade gå en annan väg så var han ändå villig att gå korsets väg. Genom detta kollosala offer som Gud gjorde, för VÅR skull så kan vi idag se på KORSET med den allra största tacksamhet och veta att Jesus vann en evig seger som är giltig för dig och för mig, och som idag berättar om att segern redan är vunnen, att vi alla har möjlighet att välja den väg som leder oss rätt. 

"Att korset polariserar är inget nytt. Den tidigaste användningen av korset som en kristen symbol användes för markera mot kristna. Det är när en församling flyttar bort fokus på Guds unika frälsningsverk på korset som en kyrka drar sin sista suck" skriver Jacob Rudolfsson i ett inlägg på SEA's debattsida 

Läs mer om detta genom att klicka HÄR

http://www.sea.nu/viewNavMenu.do?menuID=55&oid=99473

 

VÄLKOMMEN till julaftonens störst höjdpunkt. Kl 23:30 samlas vi vid korset i Hassela och firar att "EN STJÄRNA TÄNDS"  Låt den här natten bli en natt när det får tändas en stjärna i ditt liv


GDPR (General Data Protection Regulation), eller Allmänna dataskyddsförordningen som den faktiskt heter på svenska, är en gemensam lag i EU. Kortfattat går det ut på att du har rätt att veta hur dina uppgifter blir hanterade hos oss.

HÄR kan du läsa om vår personuppgiftspolicy.


Varmt välkommen till NATIONALDAGSBÖNEN Onsdag 6 Juni 2018 kl 16:00 vid korset i Hassela. I år kommer även Patrik Sandberg, Sverigebönens nationelle ledare, att medverka. 

Vi välkomnar DIG även till den efterföljande samlingen kl 18:00 då det blir både förkunnelse och lovsång.

Samlingarna kommer även att direktsändas på Kanal10  !!