Vattenprojekt

Rent vatten - en mänsklig rättighet

Föreningen Korset och S:t Staffans kapell nu går in i ett projekt som drivs av SolarWave.

Målet är att finansiera en vattenreningsanläggning så att att eleverna vid Serena Nursery & Primary School i Kampala Uganda får tillgång till rent, drickbart och säkert vatten. 

   

 I november 2016 var utvecklaren av SolarWave vattenreningsanläggning, dr Johan Wennerberg uppe i Nordanstig och informerade om vatterreningstekniken och berättade om projektet.

Mer än 750 miljoner människor saknar dricksvatten. Varje dag dör 800 barn under 5 år för att de dricker förorenat vatten. Därför startar nu föreningen S:t Staffans Kapell ett humanitärt hjälparbete, med detta vattenreningsprojekt i Uganda.  

Läs mer från inbjudan 2016 HÄR

Skolan som har 354 elever i åldrarna 3-9 år ligger i ett mycket fattigt område i närheten av huvudstaden Kampala. Av skolans elever är det bara en liten del som klarar av att betala skolavgiften på ca 250:- per termin, så skolan som drivs på ideell basis är beroende av bidrag från kyrkan, kommunen och privata givare för att klara driften löner mm.

Läs mer om Solar Waves teknik och verksamhet HÄR

Serina Nursery har med hjälp av donationer från organisationer och ambassader kunnat borra en brunn och bygga en regnvattentank, så tillgången på vatten är god men det vattnet är inte drickbart utan rening. Idag renar man vattnet med bl.a. klor vilket har resulterat i att många barn har drabbats av allergiska reaktioner av kloret, de kräks får hud utslag mm. För några av barnen har besvären varit så allvarliga att de blivit inlagda på sjukhus.

Med hjälp av ett litet bidrag oss alla och Solar Waves vattenreningsteknik så kommer vattnet att renas från mikrobiologiska föroreningar till 99,9% samt från sediment, klor, oönskad lukt och smak. Vattenrenaren drivs den av en batteribank som laddas till 100% via solenergi.

 

Kostnaden för projektet inklusive 3 års drift och underhåll är ca 65.000;-. TILLSAMMANS FIXAR VI DETTA

VILL DU VETA MER....tag kontakt med oss på S:t Staffan så brättar vi mer. 

NU har S:t Staffan skaffat ett SWISH nummer

Använd swish nummer 

123 - 03 05 011

Kom ihåg att notera vad det gäller, om det ör GÅVA, MEDLEMSAVGIFT, VATTENPROJEKTET

eller annat

 


S:t Staffan medverkar vid Nordanstigsgalan den 7/10 2017 kl 18:00

Då kommer vi att presentera vattenprojektet,  som innebär att vi, tillsammans med ER alla, skall placera en vattenreningsanläggning vid en skola i Uganda.

TILLSAMMANS! kommer vi att ro detta livsviktiga projekt i land. 

DU kan skicka en GÅVA på SWISH nr 123 - 03 05 011. Märk med "VATTEN"


Stakset_20170605.JPG